Karácsonyi dísz képkeretből

Mindenki szereti a szép, kreatív karácsonyi díszeket. Az úgynevezett DIY (do it yourself), azaz csináld magad mozgalom, most fénykorát éli. Nem is csoda, hiszen a kreatívnak mondott, látszólag nem tömegtermelésben, kézzel készített ajándékok, díszek, berendezési tárgyak igen kelendőek, és felettébb drágák tudnak lenni. Kis utánajárással rájöhetünk, hogy filléres alapanyagokból, egy kis kreativitással és kézügyességgel mi magunk is elkészíthetjük saját díszeinket.

A képeken látható karácsonyi dísz kihozható 1500 forintból, nagyjából 30-40 perc időráfordítással.

Ami kelleni fog:

  • 1 db képkeret (a kisebbek nálunk már akár 490-590 Ft-ért elérhetőek)
  • egy kis ragasztó
  • az alsó képen látható csavaros kampó, amit mi képkeret akasztóként árulunk
  • krokodil akasztó, (erről nincs kép, de mindenhol tudni fogják mi ez)
  • karácsonyfadíszek (3-5 db, ami nem kerül fel idén a fára)
  • lakk, flitterek, egyéb díszítés (kinek hogy bírtja a tárcája)

Az elkészítés nagyon egyszerű. Szétszedjük a képkeretet, mert sem az elejére, sem a hátuljára nem lesz szükség. Vigyázzunk a testrészeinkre, mert ezeknek az üvegeknek a széle nincs lecsiszolva, úgyhogy igen élesek. (Tudjuk, hogy a Karácsony fő színe a piros, de azért ne így.)

Miután ezzel megvagyunk a keret felső részére belülről becsavarjuk a kis csavaros kampókat. A keret hátuljára pedig beütjük a krokodil akasztót.

A keret elejét lehet ízlés szerint díszíteni. Ha natúr színű keretet vettünk, úgy akár lakkal, vagy festékszóró sprayel is színezhetjük. Szórhatunk bele flittereket, csillogó port. Ragaszthatunk rá egyéb karácsonyi díszeket.

A száradás után nincs más dolgunk, mint beakasztani a karácsonyfadíszeket a keretbe, és elhelyezni azt a kiválasztott helyén!

Ötletekért, képkeretért, akasztóért látogasson el hozzánk!

Sok sikert, jó barkácsolást kívánunk!