Sok kép, és mindet látni akarom

Neked is sok képed van? Nekem is. Tele vagyok velük. Fotózok úton-útfélen, pláne, hogy már a mobilom is bírja a strapát. Következmény: egyre kevesebb tárhely, és idegrendszeri gondok, amikor vissza kell keresnem egy két évvel ezelőtt készült felvételt. (Nem mellesleg ez kihatással van az ismerőseimre is, mert amikor a képeimet mutogatom, sokszor látom kiülni az arcukra „Hogy te jó ég, mennyi van még?” vagy  „Megtalálja még ma? Inkább igyunk” stb.) kifejezéséket.

Nos. A képen látható megoldást a minap láttam az egyik #közösségiképmegosztónagyonegyüttvagyunklájkoljatokdeegyébkénttojokrátok oldalon. (Egyébként szeretem a közösségi oldalakat. Komolyan.)

Miért is jó ez az ötlet? Ha átjön az egyik ismerősöm, barátom, akkor anélkül nézheti meg a családomról, kisbabámról, kiskutyámról, kiscicámról, örökbe fogadott kínai pandámról, a kocsiról, amit egyszer láttam stb. képeket, hogy azokat rátukmálnám. Az arcába tolt mobil nem zavarja az italozásban és az evésben. (Szabad a két keze…így a kettőt akár együtt is csinálhatja. Éljen a multitasking!)

Mi kell a megvalósításhoz:

  • képkeret (nálunk bármilyen méretben, színben, formában rendelhetsz)
  • valamilyen hátlap (vékony, könnyű – ezt is megrendelheted nálunk)
  • ragasztó (olyan ami nem üt át, és nem teszi tönkre a fotópapírt)
  • ragasztó (amivel a hátlapot, keretet a falra tudod rögzíteni)
  • a képeidből készült montázs, poszter méretben, matt papíron -> ITT TUDOD MEGRENDELNI

Elkészítés:

Meglepően összeragasztasz mindent mindennel és kész. J Viccet félretéve. Először a hátlaphoz rögzíted a poszteredet. A legjobb úgy, hogy felgörgetett formában a hátlap széléhez illeszted, és folyamatos ragasztózással haladsz előre a kigörgetésben. Közben egy ronggyal óvatosan hesegeted alóla a buborékokat. Ha ez kész, akkor egy vízmérték segítségével az egészet a falhoz rögzíted, majd köré rögzíted a keretet.

Most felmerül benned a kérdés, hogy miért jobb ezt, mintha bekereteztetnéd, és csak szimplán felakasztanád. Először is, ha tényleg sikerül igazán vékony hátlapot találnod, akkor olyan lesz az egész, mintha szervesen a fal része lenne. Másodszor egy ilyen keret, ekkora méretben nagyon nehéz. Különleges előkészületek nélkül lebontod a falat vele. Harmadszor pedig sokkal drágább, ha kompletten összeszerelve kérsz egy ilyet. És nem akarok hazudni, mert a leírt formában sem a legolcsóbb DIY ötletek közé tartozik, de mégis ad egy kis pluszt, hogy te csinálod, és hagy egy kicsit a pénztárcádban is.

Sok sikert hozzá! Ha esetleg megcsinálod, küldj egy képet róla! 😀